Informatie

Je hoort onder de duivenliefhebbers wel eens dat het duivenvirus in het bloed zit. Ook bij de Gebr. Wiersma is dit het geval. We kunnen dus wel stellen dat het er met de paplepel ingegoten is door wijlen Henk Wiersma.

Na jaren succesvol met duiven te hebben gespeeld heeft hij zich de laatste jaren toegelegd op het kweken van duiven, en hoe! Menig liefhebber is geslaagd met de duiven van Kweekcentrum de Wâlden. Meerdere NPO-winnaars hebben het levenslicht gezien op onze hokken maar ook kleinkinderen van onze duiven brachten NPO-winnaars voort.

In eerste instantie waren de Gebr. Wiersma niet van plan om nog iets met de postduiven te doen. Echter bleek het duivenvirus hardnekkig te zijn, en is er besloten om de krachten te bundelen. Op deze manier kunnen wij zelf met de duivensport bezig blijven en het Kweekcentrum de Wâlden in naam van Henk Wiersma in stand houden.

Vanaf begin af aan was het wel duidelijk dat de Gebr. Wiersma zich gingen toeleggen op het kweken van goede duiven op basis van een goede afstamming. De duiven die op het kweekhok komen worden dan ook alleen gehaald bij de allerbeste duivenliefhebbers die ook naar behoren presteren, o,a, uit de lijnen Dicaprio, De Jan, Platschijter, Olympade en vele andere toppers. Daarnaast zijn er ook een aantal topkwekers teruggehaald van bevriende liefhebbers, waarvoor wij ze erg dankbaar zijn.

Kweekcentrum de Wâlden bestaat momenteel uit de volgende rassen:

Het gehele jaar door zijn er jongen uit de kweekduiven te koop. Kweekcentrum de Wâlden is een van de betere kweekhokken in Friesland. Liefhebbers in binnen- en buitenland vliegen kopprijzen of kweken toppers uit duiven van Kweekcentrum de Wâlden.

De doelstelling voor de komende jaren is dan ook proberen een zo goed mogelijke duif te kweken die zich ook goed laten in kruisen in een andere stam duiven. Kijkend naar de referenties die wij terug hebben gekregen de afgelopen jaren denkenen wij dat Kweekcentrum de Wâlden goed bezig is.