Henk Wiersma

18 januari 2018 j.l kreeg de duivenwereld een schok te verwerken. Henk Wiersma is na een kort ziekbed gestorven aan de ernstige gevolgen van kanker. De duivenwereld is hiermee helaas een groot mens en duivenliefhebber verloren. Kort daarna is een groot deel van de duiven verkocht op een veiling. Echter zijn een paar van de betere kweekduiven blijven zitten als aandenken aan onze vader.

De vele hartverwarmende reacties die wij als familie kregen hebben ons (Gebr. Wiersma) doen besluiten om met de nog resterende duiven een doorstart te maken, en Kweekcentrum de Walden weer terug op de kaart te zetten en wederom een begrip in duivenland te worden.

Kweekcentrum de Walden gaat met dezelfde missie en visie verder als die ons bijgebracht is door Henk Wiersma. Dat betekend dat er zoveel mogelijk gedaan wordt aan lijnenteelt, uit duiven rechtstreeks of van de beste liefhebbers.

Het gehele jaar door zijn er jongen uit de kweekduiven te koop. Kweekcentrum de Walden is een van de betere kweekhokken in Friesland. Liefhebbers in binnen- en buitenland vlogen al vele 1e prijzen of zelfs NPO uit duiven rechtstreeks van Kweekcentrum de Walden of kleinkinderen daarvan.

De doelstelling van de Gebr. Wiersma is dan ook om net als Henk Wiersma duiven te kweken die goed zijn in te kruisen in een andere stam, maar bovenal ook kopprijzen pakken.